• -5%

Sikkens Rubbol Primer Extra

€ 39,11
€ 37,15 ex. btw 5% korting

Eigenschappen

  • De beste grondlak voor hoogglans afwerking
  • Goede vulling
  • Goed schuurbaar
  • Verwerkbaar van 5 tot 30˚C
  • Vochtregulerend
  • Voor buiten

Verzendinformatie:

  • Voor 11:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden.
  • Na 11:00 besteld, volgende dag verzonden

Maak uw keuze (verplicht invullen)

  • Max. 250 karakters
Volume
Aantal

Gebruik van de Sikkens Rubbol Primer Extra

De Sikkens Rubbol Primer Extra is een grondverf welke voornamelijk buitenshuis, op verschillende ondergronden ingezet wordt. De grondlak, ook wel voorlak, biedt een primerlaag welke een het beste resultaat geeft voor een hoogglans afwerking. Dit geeft dus aan lakken, zoals de Sikkens Rubbol XD Gloss een nog langer glansbehoud. Dit maakt de Sikkens Rubbol Primer Extra een duurzame verf en dit zal uiteindelijk ook in de portemonee schelen, omdat je minder vaak hoeft te schilderen.  Met name geschikt als grondlak onder een duurzaam hoogglans systeem. Tevens voor het plaatselijk bijwerken en overgronden van geveltimmerwerk en reeds voorbehandelde metalen en harde kunststoffen.

Verwerking van de Sikkens Rubbol Primer Extra

De Rubbol Primer Extra is een soepel verwerkbare grondverf. Deze grondverf bevat oplosmiddelhoudende grondstoffen, waardoor het voornamelijk buitenshuis ingezet wordt. Houd hierbij ook rekening bij de verwerking. De Sikkens Primer Extra is te verwerken met kwast en roller, welke bij voorkeur geschikt zijn voor gebruik met synthetische verven, zoals de Anza Viltrol.

Verwijder eerst eventuele ondeugdelijke verflagen en schuur de ondergrond goed op. Reinig en ontvet daarna de ondergrond en breng de eerste laag Sikkens Rubbol Primer Extraaan.
Schuur vervolgens op met fijn schuurpapier (korrel 320) en breng daarna nogmaals een laag Sikkens Rubbol Primer Extra op. Lak hierna af met een Aflak naar keuze, zoals de Sikkens Rubbol XD Gloss, wanneer je het hoogglanssysteem aan wilt houden.

Overige producten van Sikkens die als afwerklaag ingezet kunnen worden over deze primer:
Rubbol Express High Gloss, Rubbol XD High Gloss, Rubbol SB, Rubbol AZ, Rubbol EPS of Rubbol Satura.

Vergelijkbare producten van de Sikkens Rubbol Primer Extra

Primer Extra vergeleken met andere Sikkens Rubbol grondverf. Sikkens Rubbol Primer Extra heeft twee logische tegenhangers in het Sikkens Rubbol assortiment. De eerste is de Sikkens Rubbol Primer. De Rubbol Primer heeft een hogere dekkracht en vloeit beter, maar is niet zo sneldrogend (bij lage temperaturen) als de Primer Extra.

De tweede grondverf waar de Primer Extra mee te vergelijken is, is de Sikkens Rubbol Primer Thix. Deze grondverf is door zijn thixotrope, lobbige, verwerking zeer gemakkelijk aan te brengen maar de droging is ook hierbij minder snel als bij de Primer Express.

Verpakkingen en kleuren in de Sikkens Rubbol Primer Extra

De Sikkens Primer Extra is beschikbaar in 1 liter en 2.5 liter verpakkingen. De Primer Extra is beschikbaar in het Wit en in iedere kleur te verkrijgen uit de Sikkens Mengmachines.

5262210

Specifieke referenties

ean13
8711115335537

Downloaden

TI Blad

Sikkens Rubbol Primer Extra

Downloaden (165.43k)
chat Reacties (0)