• -5%
SIKKENS PURE MAT SF - WORKERZ MUURVERF
  • SIKKENS PURE MAT SF - WORKERZ MUURVERF

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

€ 213,47
€ 202,80 ex. btw 5% korting

Eigenschappen:

  • Blijvend prachtige binnenmuurverf
  • Perfecte vloei en schrobvast zonder opglanzen
  • Extreem mat
  • Zeer schrobvast (Klasse 1 volgens DIN EN 13300)
  • Decontamineerbaar

Verzendinformatie:

  • Voor 11:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden.
  • Na 11:00 besteld, volgende dag verzonden

Maak uw keuze (verplicht invullen)

  • Max. 250 karakters
Volume
Aantal

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF in 't kort

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF (de opvolger van Sikkens Alphacryl Mat) is een uiterst matte muurverf voor binnen. Het is de meest hoogwaardige Sikkens muurverf voor binnen in het assortiment: de verf is zeer gemakkelijk, efficient te verwerken, en heeft een goede vloei.

Naast deze eigenschappen bevat de Pure Mat ook een eigenschap welke je niet vaak ziet in een muurverf. Hij is namelijk decontamineerbaar. Contaminatie is een chemische stof of bacterie welke op muren, tafels of ruimtes kan zittten met radioactieve besmetting. Het proces om dit schoon te maken heet: decontamineerbaar. Muurverven als deze worden daar door vaak in hygiënische ruimtes gebruikt, waar met radioactieve straling gewerkt wordt. Denk hierbij aan ziekenhuizen of (privé) klinieken. 

Wanneer je een muur wenst die naast extreem mat, ook voor een lange tijd mooi blijft dan is Alphacryl Pure Mat de beste keuze: het is een extreem schrobvaste muurverf (klasse 1) en beperkt bovendien opglanzen wanneer men er tegenaan stoot. Ook voor renovaties kan het goed worden ingezet: de verf is spanningsarm en licht isolerend. Tenslotte, behoort deze muurverf tot de 'Ecosure'-lijn van Sikkens, wat zo veel betekent dat het een milieuvriendelijke verf is. Producten met dit label zijn hoog beoordeeld op drie kenmerken: rendement, levensduur en hoe laag het VOC-gehalte van de verf is. Alphacryl Pure Mat scoort dus hoog op alle drie de factoren.

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een zeer goede, afwasbare muurverf. De Pure Mat SF is geschikt voor iedere kamer in het huis, door zijn goede kwaliteiten. De Alphacryl Pure Mat heeft een perfecte vloei en is zeer scrobvast zonder dat ze zal glanzen. Deze muurverf is zeer gemakkelijk, efficient te verwerken, en heeft een goede vloei.

Hoewel de prijs mogelijk afschrikt, schilder je meer meters, met hetzelfde aantal liters. Mede dankzij de goede dekking van de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

Gebruik van de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een breed toepasbare muurverf. Deze latex is extreem mat, wat vaak een gewenst resultaat geeft op alle binnenmuren. De Pure Mat heeft een langere opentijd. Dit zorgt ervoor dat de Pure Mat SF niet (te) snel opdroogt en daardoor mooi uitvloeid over de ondergrond. Een belangrijke eigenschap is van de Pure mat is dat deze niet opglanst na het reinigen of het poetsen op de muurverf. Een vlek zal daardoor beter te verwijderen zijn, zonder dat je dat heel erg ziet op je muur. Deze eigenschap heet ook wel Schrobvast, en met een Klasse 1 is dit de beste schrobklasse.

Ook is deze muurverf zeer goed schoon te maken met chemische reinigingsmiddelen en dus geschikt voor hygiëne ruimtes.

Verwerking van de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een eenvoudig op te brengen product. Gebruik een kwast of roller welke de lading van de ondergrond dekt. Gebruik bij een gladde, egale muur de Anza Antex. Bij een muur met een lichte structuur kan je kiezen voor de Anza Micmex en voor een grove ondergrond de Anza Rimax.

Bij een sterk zuigende ondergrond raden wij je aan deze voor te strijken en te fixeren met de Sikkens Alpha Muurfix. Hierdoor zal de hechting van de Pure Mat SF verbeteren en heb je minder muurverf nodig.

Breng de Sikkens Pure Mat aan in twee lagen. Hierdoor versterk je de kenmerken van het product. Laat de muurverf een maand uitharden voor het beste resultaat.

Vergelijkbare producten op de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Vergeleken met Sikkens Alpha Projecttex en Sikkens Alphatex SF is Alphacryl op alle vlakken beter: zowel de applicatie als de uiteindelijke afwerking zijn niet te vergelijken.

Op een vergelijkbaar kwaliteitsniveau als Alphacryl zit Sikkens Alphaxylan SF. Deze binnenmuurverf heeft een kalkmat uiterlijk en wordt vaak toegepast in zeer vochtige ruimtes (zoals een kelder) die ook nog eens goed reinigbaar moeten zijn. Daarnaast is Alphacryl Pure Mat een soepel verwerkende muurverf, waar Alphaxylan een stuk lobbiger is (maar daardoor kan er ook meer effect mee worden gecreeërd). Als laatste is Alphacryl een eco-product, terwijl Alphaxylan dat niet is. Sikkens Alphacryl Pure Mat heeft ook nog twee zusterproducten die bedoeld zijn voor speciale toepassingen.

Sikkens Alphacryl Plafond heeft een langere open tijd waardoor het nog prettiger wordt om in te werken en banenvorming wordt tegen gegaan. Sikkens Alphacryl Easy Spray is de ander: waar Alphacryl Pure Mat lastig verspuitbaar is(enkel met de juiste tip), doet deze dat eenvoudiger, terwijl veel kwalitatieve eigenschappen overeind blijven. Wat je verliest met 'Easy Spray': het heeft niet het label van een milieuvriendelijke verf en het is niet zo 'n schrobvaste muurverf als Alphacryl Pure Mat aangezien het schrobklasse 2 heeft, waar de Pure Mat SF Schrobklaase 1 is.

Verpakkingen en Kleuren in de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

De Sikkens Alphacryl Pure Mat is verkrijgbaar in 1 liter, 5 liter en 10 liter verkrijgbaar. Hij is verkrijgbaar in het Wit en vrijwel iedere bekende kleur

5275035

Downloaden

TI Blad

Alphacryl pure mat sf

Downloaden (160.85k)

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Sikkens Alpha Muurfix

Sikkens Alpha Muurfix

Normale prijs € 47,26 -5% Prijs € 44,90
  • -5%
Anza Micmex

Anza Micmex

Prijs € 2,42
Sam Verfbeugel

Sam Verfbeugel

Prijs € 1,22
Verfemmer

Verfemmer

Prijs € 2,85
chat Reacties (2)
Kwaliteit