Gyproc Grondeer
  • Gyproc Grondeer

Gyproc Grondeer

€ 70,89 ex. btw

Gyproc Grondeer is een kant-en-klaar voorstrijkmiddel dat zorgt voor een optimale zuigkrachtregeling van gips op sterk en onregelmatig zuigende ondergronden.

Aantal

Gyproc Grondeer is een kant-en-klaar voorstrijkmiddel dat zorgt voor een optimale zuigkrachtregeling van gips op sterk en onregelmatig zuigende
ondergronden. Gyproc Grondeer kan direct uit de emmer, zonder verdunning, worden gebruikt. Verdunning is mogelijk; dit is afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Het product is eenvoudig aan te brengen met een vachtroller, blokkwast of spuit. De beste resultaten worden verkregen met behulp van een spuit.

Extra informatie

Gipspleistersystemen voor elk project

Mensen maken gebruik van allerlei verschillende gebouwen; huizen, scholen, kantoren en ziekenhuizen. We willen hier echter vooral lekker wonen, leren, werken en gezond blijven. 

Daarnaast Worden er eisen gesteld aan de inrichting van de binnenruimte. Zo willen mensen comfortabel wonen, met goede akoestiek en zonder geluidsoverlast van de buren. In een omgeving waar ze zich veilig voelen en zo gezond mogelijk kunnen leven. 

Saint-Gobain Gyproc is wereldwijd de marktleider op het gebied van gips-producten en systemen voor de binnenafbouw. Gyproc is onderdeel van Saint-Gobain, de grootste producent van bouwmaterialen ter wereld.

Gyproc producten en systemen

Het brede en diepe assortiment van Gyproc komt voort uit een intensieve productontwikkeling met aandacht voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Daarnaast is elke stap van het productieproces onderworpen aan zeer strenge kwaliteitscontroles. Op die manier garandeert Gyproc haar systemen voldoen aan alle gestelde eisen vanuit de markt.

Stukadoorsmaterialen

Het uitgebreide assortiment Gyproc gipspleisters bestaat uit lichtgewicht stukadoorsgipsen, speciale gipsen en dunpleistergipsen. De gipsmortels kenmerken zich door de lichte en soepele verwerking en zorgen, dankzij de fijne witte korrelopbouw, voor een zeer glad eindresultaat. Onze stukadoorsmaterialen bieden de beste kwaliteitsafwerking en in combinatie met onze voorstrijkmiddelen is goede hechting gegarandeerd. Op hechting geeft Gyproc zelfs garantie af; Gyproc StucGarant.

Gyproc StucGarant

Met Gyproc StucGarant garanderen zij de hechting van stucwerk voor een periode van 10 jaar. Hierbij moet gebruik gemaakt zijn van het Gyproc systeem; voorstrijken en gipsen.

Gipsplaatsystemen

Gyproc gipsplaatsystemen voor wanden, plafonds en vloeren zijn eenvoudig te monteren en dankzij het lage gewicht vrijwel overal toepasbaar. Ze kenmerken zich door een goede geluidsisolatie en brandwerendheid. De rechte wanden en gesloten plafonds zijn te combineren met gebogen wanden, half-open wanden, gewelfde plafonds en geperforeerde plafonds. Hierdoor is de vrijheid in vormgeving oneindig. De gipsplaten geven een mooi strak en vlak eindresultaat en vormen de ideale ondergrond voor elke afwerking.

Accessoires, bevestigingsmaterialen en gereedschappen

Gyproc voert voor de professionele verwerker een compleet assortiment accessoires, bevestigingsmaterialen en gereedschappen voor het monteren van de verschillende Gyproc wand-, plafond- en vloersystemen.

Woon- en leefcomfort

Duurzaam leven is niet alleen spaarzaam omgaan met energie en het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen, maar ook het streven naar een betere kwaliteit van ons dagelijks leven. Een goede ventilatie is van belang voor een gezond binnenklimaat en leefcomfort van de bewoner.

Gezond binnenklimaat

Gips is een milieuvriendelijk materiaal. Er zitten geen stoffen in die schadelijk zijn voor de gezondheid. Sterker nog, onze gipsproducten dragen zelfs bij aan een gezond binnenklimaat. Gips bezit namelijk vochtregulerende eigenschappen: het onttrekt vocht aan de ruimte bij een hoge vochtigheidsgraad en staat dit weer af aan de ruimte als de vochtigheidsgraad lager is.

ACT IV air

Gyproc heeft een aantal producten in het assortiment met ACTIV air. Dit is een innovatieve technologie die de meest voorkomende vluchtige organische stof in de binnenlucht, formaldehyde, actief opneemt en blijvend neutraliseert. Met ACTIV air heeft Gyproc een innovatie in handen, die positief bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en het wooncomfort verhoogt.

Duurzaamheid

Gips is een bijzonder duurzaam bouwmateriaal voor binnenruimte en buitenwereld. Het is een volledig recyclebaar materiaal met een constante kwaliteit. Gyproc producten worden gemaakt van natuurgips en rookgasontzwavelingsgips. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in de strategie van Gyproc.

Gegarandeerd duurzaam

Al meer dan 60 jaar op de Nederlandse markt, combineren onze merken topkwaliteit met respect voor mens en milieu. Bij onze producten gaan duurzaamheid en prestaties hand in hand:

  • Gips is een bouwmateriaal dat een positieve bijdrage levert aan het binnenklimaat door het vochtregulerend vermogen.
  • Van alle beschikbare toepassingen behoren de systemen van Gyproc tot de oplossingen met de laagste milieu-impact.
  • Gyproc heeft de kennis in huis om uw projecten te laten certificeren volgens de Breeam-methode.
  • Dankzij Gyproc StucGarant® bent u optimaal verzekerd van een juiste hechting van uw stucwerk voor een periode van 10 jaar.

Innovatie

Werken aan de verbetering van binnenruimtes, is werken aan kwaliteit van leven. Dat is de uitdaging die Gyproc aangegaan is. Gyproc wil Nederland voorzien van gezonde, veilige, duurzame, comfortabele en innovatieve binnenruimtes. Voor u, als professionele stukadoor, zijn wij daarom continu op zoek naar nieuwe producten, systemen en totaaloplossingen en werken we aan productverbeteringen. Voordat we deze producten op de markt introduceren worden ze vanzelfsprekend veelvuldig getest. U mag erop vertrouwen altijd te werken met de beste kwaliteit stukadoorsmaterialen.

Oorsprong

Al meer dan 90 jaar maakt Gyproc producten van natuurgips en rookgasontzwavelingsgips.

De belangrijkste productielocaties zijn:

  • Vaujours, Frankrijk
  • Cormeilles, Frankrijk
  • Vetschau, Duitsland

In 1920 werd een gipsfabriek opgestart in het Franse Vaujours, vlakbij Parijs. In eerste instantie werden hier alleen stukadoorsgipsen geproduceerd. In 1949 werd hier de eerste gipsplatenfabriek van Europa gestart. In 1970 kwam daar de productie van gipsblokken bij. Inmiddels heeft de fabriek in Vaujours zich ontwikkeld tot een van de grootste gipsfabrieken ter wereld en is Gyproc uitgegroeid tot de grootste gipsproducent ter wereld.

Modernisering van de fabriek in Vaujours is een non-stop proces. In 2008 werd de volledig nieuwe gipskartonfabriek in gebruik genomen. De fabriek is niet alleen vooruitstrevend in de manier van produceren, er is ook veel aandacht voor het milieu.

Er zijn grote investeringen gedaan om de impact voor de omgeving te reduceren. Deze investeringen zijn gedaan op het gebied van filters, geluidsreductie, waterrecycling, droging, groenere omgeving en logistiek.

Natuurgips

Het delven van gips gebeurt in Frankrijk in gesloten en open groeven. Deze groeven worden later weer gevuld, in de originele hoedanigheid hersteld en teruggegeven aan de natuur. De verwachting is dat, gezien de voorraad van natuurgips rondom Parijs, er de komende 300 jaar nog voldoende gips gedolven kan worden. Hoe dichter bij de Seine het gips wordt gedolven, hoe zuiverder het gips is.

Rookgasontzwavelingsgips

Rookgasontzwavelingsgips (RO-gips) ontstaat uit een zuiveringsproces van rookgassen van elektriciteitscentrales. Het is bij het opwekken van elektriciteit met steenkool belangrijk dat de rookgassen worden gezuiverd voordat deze de schoorsteen verlaten. De kolenstokende elektriciteitsbedrijven halen alle vliegas uit de rookgassen, daarna wordt rookgasontzwaveling toegepast. Dit zuiveringsproces levert een zeer zuiver gips op: rookgasontzwavelingsgips.

Gyproc
401889
chat Reacties (0)