• -5%
Sikkens Alpha Muurfix
  • Sikkens Alpha Muurfix

Sikkens Alpha Muurfix

€ 47,26
€ 44,90 ex. btw 5% korting

De Sikkens Alpha Muurfix is een transparant voorstrijkmiddel en fixatiemiddel in één en bedoeld voor poederende of zuigende ondergronden. Poederende ondergronden, zoals gips zijn ondergronden die vaak een losse, korrelige ´stof´laag op de muur hebben. Met de Alpha Muurfix van Sikkens fixeer je de korrels (vastzetten) op je muur, waardoor je muurverf beter zal hechten.

Ook is de Sikkens Alpha Muurfix in te zetten tegen zuigende ondergronden. Hij zal de ondergrond deels verzadigen, waardoor je minder muurverf nodig hebt. Vaak als je banen ziet in je afwerklaag komt dat door een sterk zuigende ondergrond. Dit kan je tegen gaan door de muur voor te behandelen met deze Muurfix.

  • Voor 11:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Na 11:00 besteld, de volgende dag verzonden
Aantal

Sikkens Alpha Muurfix

De Sikkens Alpha Muurfix is een transparant voorstrijkmiddel en fixatiemiddel is één. Dit maakt de Sikkens Alpha Muurfix goed voor diverse ondergronden, bijvoorbeeld voor poederende ondergronden, zoals gips. Deze ondergronden hebben vaak een losse, korrelige laag op de muur zitten, wat de hechting van de muurverf of latex op de muur niet bevorderd. Met de Alpha Muurfix van Sikkens fixeer je de korrels (ook wel vastzetten) op je muur, waardoor je muurverf beter zal hechten.

Ook is de Sikkens Alpha Muurfix in te zetten tegen zuigende ondergronden. Hij zal de ondergrond namelijk deels verzadigen, waardoor je minder muurverf nodig hebt. Vaak als je banen ziet in je afwerklaag komt dat door een sterk zuigende ondergrond. Dit kan je tegen gaan door de muur voor te behandelen met deze Muurfix.

Gebruik van de Sikkens Alpha Muurfix

Twijfel je of je een voorstrijkmiddel nodig hebt? Ga dan met een natte spons over de muur heen. Wordt het water vrijwel direct opgenomen en zie je een vlek ontstaan? Gebruik dan deze voorstrijk. Wordt het water niet direct opgenomen, dan is er geen voorstrijk nodig. Wordt het water helemaal niet opgenomen in de muur? Schuur deze dan op. Je afwerklaag/muurverf heeft altijd een beetje zuiging nodig om zich vast te zetten in de ondergrond.

Een fixeermiddel heb je nodig wanneer je met je hand over de wand heen wrijft en deze wit wordt. Dit is de poederende laag, welke de Sikkens Alpha Muurfix vast zet.

Ideaal gecombineerd met de Sikkens Alpha Muurfix

Ideaal in combinatie met de Sikkens Alpha muurfix is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Dit is een zeer matte, afwasbare muurverf welke een blijvend mooi resultaat geeft. Ook is de Alpha Muurfix te gebruiken als voorbehandeling op lijmen, zoals de iKoot Glasweefsellijm 220. De lijm, en dus ook de afwerklaag, zoals renovatievlies of glasweefsel, zal beter hechten op de ondergrond.

Verpakking en kleur van de Sikkens Alpha Muurfix

De Sikkens Alpha Muurfix is verkrijgbaar in 5 liter verpakkingen. De Muurfix is kleurloos en droogt dus ook geheel transparant op.

5000442

Downloaden

TI Blad

Sikkens alpha muurfix

Downloaden (12.99k)

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

SIKKENS PURE MAT SF - WORKERZ MUURVERF

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Normale prijs € 213,47 -5% Prijs € 202,80
  • -5%
Anza Micmex

Anza Micmex

Prijs € 2,42
Sam Verfbeugel

Sam Verfbeugel

Prijs € 1,22
Anza platte kwast

Anza platte kwast

Prijs € 3,25
chat Reacties (0)