• -5%
Sikkens Rubbol XD High Gloss
  • Sikkens Rubbol XD High Gloss

Sikkens Rubbol XD High Gloss

€ 31,13
€ 29,57 ex. btw 5% korting

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een oplosmiddelhoudende hoogglans lak voor buiten. Deze synthetische aflak is super duurzaam en heeft een levensduur van 8-10 jaar.*

De buitenduurzaamheid is mede zo groot door de UV-filter die de verf bevat. Deze zorgt bovendien voor langdurige lichtechtheid. XD High Gloss is dan ook perfect voor klussen waar langdurig glansbehoud en bescherming van de ondergrond een vereiste is.

  • Voor 11:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden.
  • Na 11:00 besteld, de volgende dag verzonden

Maak uw keuze (verplicht invullen)

  • Max. 250 karakters
Volume
Aantal

SIKKENS RUBBOL XD HIGH GLOSS IN 'T KORT

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een oplosmiddelhoudende hoogglans lak voor buiten. Deze synthetische verf heeft een levensduur en glans van 8-10 jaar.* De buitenduurzaamheid is mede zo groot door de UV-filter die de verf bevat. Deze zorgt bovendien voor langdurige lichtechtheid. XD High Gloss is dan ook perfect voor opdrachten waar langdurig glansbehoud en bescherming van de ondergrond een vereiste is. Ook is recentelijk de verwerking van XD High Gloss enorm verbeterd: de vloei en laagdiktebeheersing zijn nu zeer goed.

Sikkens Rubbol XD High Gloss is beschikbaar in blikken van 1 en 2.5 liter en kan in alle kleuren, van licht tot donker, gemengd worden. Voor volledige technische informatie, raadpleeg het Technische Informatie-blad hier (opent in een nieuw scherm).

*De levensduur van een product als Sikkens Rubbol XD High Gloss wordt voor een groot deel ook bepaald door de ondergrond, ligging van het object / bouwdeel, etc. 

SIKKENS RUBBOL XD HIGH GLOSS VERGELEKEN MET ANDERE LAKKEN

Sikkens Rubbol XD High Gloss staat aan de absolute top als het gaat om de levensduur van schilderwerk. Onder de Sikkens lakken is er geen andere buitenlak die een langere buitenduurzaamheid heeft. Van de hoogglans lakken heeft Sikkens Rubbol SB ook een zeer goede buitenduurzaamheid; 7-8 jaar. Sikkens Rubbol AZ heeft een levensduur van 4-5 jaar. Voor het schilderen bij lage temperaturen is het aan te raden een doorwerklak te nemen: de Sikkens Rubbol Express High Gloss, die goed droogt en doordroogt vanaf 0°C.

De lange levensduur van XD High Gloss zorgt ervoor dat de glans langer hoog blijft en dat het hout langer wordt beschermd tegen houtrot e.d.. Geen andere verf-producent in Nederland claimt een langere levensduur. Met name op lastig (en kostbaar) te bereiken plekken biedt deze lak uitkomst. Fabrikant AkzoNobel geeft de houtbescherming van Sikkens XD High Gloss, die zich over meerdere jaren afspeelt, als volgt weer (in vergelijking met SB):

Sikkens Rubbol XD High Gloss glansbehoud gedurende 8 jaar

Zoals de grafiek toont, is er minder glansafname bij XD dan bij SB. In hoeverre houtwerk ook deze grafiek volgt, hangt voor een groot deel af van de situering van het pand (“10 jaar” bescherming is daarom zelden écht 10 jaar, maar dit geldt voor elk verfmerk). Een aantal zaken liggen ten grondslag aan de langdurige glans en tot 10 jaar houtbescherming die deze lak biedt. Als enige Sikkens-lak heeft XD zogenaamde STAR-bindmiddel technologie. Deze technologie zorgt er onder andere voor dat UV geweerd wordt en de afbraak van de verbindingen wordt tegengegaan.

Als we Sikkens XD High Gloss vergelijken met de andere lakken op overige technische eigenschappen, zoals het gemak van verwerking en de dekkracht, zijn deze voor de rest redelijk vergelijkbaar. Lees hier onder meer over de verwerking bij het kopje ‘Sikkens Rubbol XD High Gloss problemen en oplossingen’.

GESCHIKTE SYSTEMEN & ONDERGRONDEN VOOR SIKKENS RUBBOL XD HIGH GLOSS **

Sikkens XD is toe te passen op hout, diverse metalen en kunststoffen. Afhankelijk van het type ondergrond en de staat ervan is een andere voorbehandeling en gronden/voorlakken vereist.

Sikkens Rubbol XD High Gloss op hout

Wanneer je Sikkens XD over bestaande verflagen wilt aanbrengen, behaal je het hoogste glansniveau door, na de ondergrond opgeschuurd te hebben, EPS Thix aan te brengen. Op een kale ondergrond wordt geadviseerd om eerst minstens één laag grondverf (Primer plus) aan te brengen, en vervolgens één laag Primer Extra. Als laatste een laag XD aanbrengen.

Sikkens Rubbol XD High Gloss op metaal & kunststof

XD High Gloss geeft een net zo goed resultaat op metaal en kunststof als op hout. Advies over de voorbehandeling en het gronden van metaal is zo specifiek aan het type metaal en de staat van de huidige lak dat hier op maat gemaakt advies voor nodig is. Voor de voorschriften voor elk type kunststof heeft AkzoNobel een speciaal informatieblad beschikbaar. Voor product-advies over toepassing op metalen; bel Workerz®.

**De verwerkings-omschrijvingen zoals hier beschreven zijn puur indicatief: hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijk altijd op het technische informatie-blad van de fabrikant voor de officiële werk-omschrijvingen.

SIKKENS RUBBOL XD HIGH GLOSS PROBLEMEN & OPLOSSINGEN

Sikkens Rubbol XD High Gloss heeft soms de reputatie minder prettig te verwerken te zijn dan andere lakken. Het klopt dat de lak een wat ongelukkige start heeft gehad. Ten tijde van de lancering van Sikkens XD High Gloss midden jaren 2000 was de laagdiktebeheersing beperkt, helemaal wanneer men dit vergeleek met SB (voor veel schilders nog altijd onovertroffen als het aankomt op applicatie-gemak). Deze slechte reputatie uit het begin heeft deze buitenlak moeilijk van zich af weten schudden. De afgelopen twee jaar zijn er echter aanzienlijke verbeteringen in het product doorgevoerd. De verwerking en doordroging zijn tegenwoordig zeer goed. Was XD High gloss vanwege zijn lastige applicatie vroeger louter een product voor de professioniele schilder, tegenwoordig promoot AkzoNobel de buitenlak zelfs actief onder doe-het-zelvers.

Verdun Sikkens Rubbol XD High Gloss niet met bijvoorbeeld terpentine. Dit heeft negatieve gevolgen voor het glansbehoud en de mate van bescherming. Voor de verwerking zou dit ook niet nodig moeten zijn.

5262193

Downloaden

TI Blad

XD Gloss

Downloaden (174.72k)

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Sikkens Rubbol Primer

Sikkens Rubbol Primer

Normale prijs € 24,48 -5% Prijs € 23,26
  • -5%
Goudhaantje Patentpuntkwast - Serie 260

Goudhaantje Patentpuntkwast...

Prijs € 5,19
Anza Elite viltrol

Anza Elite viltrol

Prijs € 2,43
Sam Verfbeugel

Sam Verfbeugel

Prijs € 1,22
chat Reacties (2)
Kwaliteit