• -5%
Sikkens Rubbol SB
  • Sikkens Rubbol SB

Sikkens Rubbol SB

€ 95,30
€ 90,54 ex. btw 5% korting

Sikkens Rubbol SB is een hoogglans lak voor buiten. Het is een synthetische lak op alkyd basis. Al sinds vele jaren is Sikkens Rubbol SB de favoriet van menig schilder en is het dé lak om te pakken wanneer grondige renovatie en onderhoud vereist zijn. Het is een optelsom van vele factoren die voor deze goede reputatie hebben bezorgd. Soepele verwerking. Uitstekende vloei. Efficiency door de zeer goede dekking, droging en doordroging. En een fraaie glans die ook nog eens een uitstekende levensduur (7-8 jaar) behaald.*

  • Voor 11:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden.
  • Na 11:00 besteld, de volgende dag verzonden

Maak uw keuze (verplicht invullen)

  • Max. 250 karakters
Volume
Kleur
Aantal

SIKKENS RUBBOL SB EIGENSCHAPPEN IN 'T KORT

Sikkens Rubbol SB is een hoogglans lak voor buiten. Het is een synthetische lak op alkyd basis. Al sinds vele jaren is Sikkens Rubbol SB de favoriet van menig schilder en is het dé lak om te pakken wanneer grondige renovatie en onderhoud vereist zijn. Het is een optelsom van vele factoren die voor deze goede reputatie hebben bezorgd. Soepele verwerking. Uitstekende vloei. Efficiency door de zeer goede dekking, droging en doordroging. En een fraaie glans die ook nog eens een uitstekende levensduur (7-8 jaar) behaald.*
 
Sikkens Rubbol SB wordt verkocht in 0.5, 1, en 2.5 liter verpakkingen en kan gemengd worden in alle kleuren waaronder authentieke kleuren (zie onder) en uiteraard RAL 9010 en RAL 9001. Voor volledige technische informatie, raadpleeg het Technische Informatie-blad hier (opent in een nieuw scherm).
 
*De levensduur van een product als Sikkens Rubbol SB wordt voor een groot deel ook bepaald door de ondergrond, ligging van het object / bouwdeel, etc.

SIKKENS RUBBOL SB KLEUREN**

Sikkens Rubbol SB kan worden gemengd in talloze kleuren. Veelgebruikte kleuren komen voort uit de 'Authentieke kleuren-selectie' van Sikkens, waaronder: sikkens rubbol sb monumentengroen Monumentengroen N0.15.10 Sikkens rubbol sb Grachtengroen Grachtengroen (QO.05.10)sikkens rubbol sb mergelwit Mergelwit (G0.05.85)Sikkens rubbol sb g0.08.84 Bentheimer geel (G0.08.84)sikkens rubbol sb u4.15.10 Gelders blauw (U4.15.10) 

SIKKENS RUBBOL SB VERGELEKEN MET ANDERE LAKKEN

De hoogglans lakken van Sikkens kunnen het gemakkelijkst verdeeld worden op basis van buitenduurzaamheid, ook wel de onderhoudscyclus of levensduur van het schilderwerk genoemd. Sikkens Rubbol AZ heeft een levensduur van 5 jaar. Sikkens Rubbol SB heeft een aanzienlijk langere levensduur van 7-8 jaar. 'SB' staat dan ook voor ‘silicone based’: als gevolg van de siliconen in de lak is de sterkte van de coating aanzienlijk groter en geeft het een langdurige bescherming van het hout. Het verschil tussen Sikkens SB of XD is dat Sikkens Rubbol XD High Gloss een levensduur van 8-10 jaar terwijl Sikkens Rubbol SB er één van 7-8 jaar heeft. Sikkens SB behoort dus tot de top van de buitenlakken wanneer het gaat om glansbehoud en houtbescherming. Gekeken naar andere buitenlakken heeft Sikkens ook nog een doorwerklak, voor applicatie bij lage temperaturen, vanaf 0°C: Sikkens Rubbol Express High Gloss. Deze lak droogt snel, ook bij koudere temperaturen, terwijl dit bij SB trager zal zijn.
 
Eén – of vaak ook hét – aspect waarom Sikkens Rubbol SB plus door velen wordt gekozen is zijn schitterende glans. Meer dan andere hoogglans lakken, binnen het Sikkens-assortiment en daarbuiten, staat SB hierom bekend. De glans kan beschreven worden als een echte ouderwetse ‘bolle’ alkyd-glans die bijna nat oogt. Daardoor ziet het houtwerk er voor een lange tijd uit alsof het nog maar recentelijk geschilderd is.
 
Verder onderscheidt SB zich van de concurrentie door zijn verwerkbaarheid: de lak geeft een prettige mate van weerstand en daardoor krijg je ook direct het gevoel dat je hem goed uitstrijkt. Laat deze lak echter nooit in de volle zon staan: dan wordt de lak dunner en strijkt hij minder gemakkelijk.
 
Gekeken naar andere eigenschappen zijn er verder weinig verschillen tussen SB en zijn oplosmiddelhoudende broertjes. De dekking van alle Sikkens lakken is vergelijkbaar: allemaal uitstekend. Verder vloeit Sikkens SB zeer mooi en krijg je deuren er zo glad als een spiegel mee.

GESCHIKTE SYSTEMEN & ONDERGRONDEN VOOR SIKKENS RUBBOL SB

**Sikkens Rubbol SB kan worden gebruikt als toplaag op hout, (non ferro) metaal en kunststof. Elk type ondergrond dien je anders voor te behandelen en te gronden.
 
Sikkens Rubbol SB op houtWil je het meest uit SB halen qua glans en zit er een bestaande verflaag op het houtwerk? Gebruik dan Sikkens Rubbol EPS Thix als voorlak en gebruik Sikkens Rubbol SB als toplaag. Op kaal hout kan je, na eventuele noodzakelijke houtreparaties te hebben uitgevoerd, het beste minimaal één grondlaag Primer aanbrengen (en eigenlijk een tweede laag, of voorlakken met Primer Extra). Als laatste aflakken met SB. Tussen lagen in uiteraard licht opschuren.
 
Sikkens Rubbol SB op (non-ferro) metaal & kunststofSikkens SB kan ook uitstekend op metaal worden aangebracht. Hoe je metaal moet voorbehandelen is afhankelijk van de metaalsoort (koper, lood, aluminium, zink, brons, messing, etc) en of er al een coating op zit. Raadpleeg de technisch informatiebladen van de metaal-grondverven of bel Workerz® voor advies op maat.
 
Ten aanzien van kunststof hangt de correcte voorbehandeling en grondverf in grote mate af van het type kunststof en of er reeds een coating op zit. Sikkens heeft per type kunststof een beschrijving: klik hier om deze te bekijken (pdf). Voor de rest gelden de standaard voorschriften en eigenschappen.
 
***De verwerkings-omschrijvingen zoals hier beschreven zijn puur indicatief: hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijk altijd op het technische informatie-blad van de fabrikant voor de officiële werk-omschrijvingen.

SIKKENS RUBBOL SB ERVARINGEN, PROBLEMEN & OPLOSSINGEN

Een af en toe gehoorde klacht over Sikkens Rubbol SB is dat er sneller blaasjes in komen dan andere lakken. Blaasjes zeggen echter iets over de ondergrond en niet over het gebruikte verfsysteem. Dat de gevolgen van de ondergrond beter zichtbaar zijn bij Sikkens Rubbol SBis juist omdat het zo’n mooie en strakke glans heeft en oneffenheden dus beter zichtbaar zijn. Blaasjes zijn meestal het gevolg van een poreuze ondergrond, zoals bijvoorbeeld meranti hout dat heeft. Met de juiste voorlak neem je echter de problemen weg. Gebruik EPS Thix als voorlak: deze thixotrope voorlak vult de poriën in het hout. Als je daarna met Sikkens SB de toplaag aanbrengt, ondervind je geen last van blaasjes.
 
Voor het beste behoud van de glans van SB moet je helemaal niet afdunnen. Dus geen terpentine of iets dergelijks toevoegen, anders zal de glans veel sneller afnemen.

5262174

Specifieke referenties

ean13
8711115334196

Downloaden

TI Blad

Sikkens Rubbol SB

Downloaden (168.65k)

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Sikkens Rubbol Primer

Sikkens Rubbol Primer

Normale prijs € 24,48 -5% Prijs € 23,26
  • -5%
Goudhaantje Patentpuntkwast - Serie 260

Goudhaantje Patentpuntkwast...

Prijs € 5,19
Anza Elite viltrol

Anza Elite viltrol

Prijs € 1,54
Sia Siarexx Rol 1960 (Blue Line)

Sia Siarexx Schuurpapier -...

Prijs € 24,75
chat Reacties (0)