Koopmans Houtolie Aqua

€ 29,96 ex. btw

Koopmans Houtolie Aqua is een zeer milieuvriendelijke, biobased, watergedragen transparante kleurbeits. Het is lijnoliehoudend en goed impregnerend, voor afwerking en bescherming van zachte houtsoorten zoals larix/douglas, grenen- en vurenhout. Door het sterk impregnerende vermogen eenvoudig toe te passen op hout in de tuin zoals schuttingen, pergola’s, blokhutten, ruwe rabatdelen en andere houten constructies in en rond de tuin. 

Volume
Aantal

Koopmans Houtolie Aqua is een zeer milieuvriendelijke, biobased, watergedragen transparante kleurbeits. Het is lijnoliehoudend en sterk impregnerend, voor afwerking en bescherming van zachte houtsoorten zoals larix/douglas, grenen- en vurenhout. Door het sterk impregnerende vermogen eenvoudig toe te passen op hout in de tuin zoals schuttingen, pergola’s, blokhutten, ruwe rabatdelen en andere houten constructies in en rond de tuin.

Houtolie Aqua is toepasbaar op

  • onbehandeld, nieuw hout
  • geïmpregneerd tuinhout
  • verouderde of verpoederde tuinbeits lagen
  • (ongeschuurd) verweerd hout

Het nieuwe geschaafde of ongeschuurde hout afwerken met minimaal 2 lagen Houtolie Aqua. Al naar gelang de gewenste kleursterkte eventueel nogmaals 1 of 2 maal behandelen, onverdund toepassen.
Oude dekkende beitslagen volledig verwijderen tot blank hout is verkregen en vervolgens behandelen als nieuw hout.
Eerder met Houtolie Aqua behandelde en in goede staat verkerende ondergronden zijn na (hogedruk)reiniging opnieuw met 1 laag in een optimale staat te brengen. Als deze in een matige staat verkeren, na (hogedruk)reiniging opnieuw behandelen met 2 lagen om deze weer in optimale staat te brengen.

NB: Voor een gelijkmatige kleur, voor en tijdens gebruik goed roeren. Eventuele alg- en schimmelsporen dienen vooraf aan de behandeling te zijn verwijderd met een daarvoor geschikt product volgens voorschrift fabrikant.

Tip: Behandeling van het hout rondom met 1 laag Houtolie Aqua, vooraf aan het monteren van het object, verlengt de levensduur van het hout aanzienlijk

Twee lagen is al voldoende om het hout voor minimaal 2 jaar te beschermen

6124.0250.TR

Datasheet

Locatie
Buiten
Toepassing
Bescherming
Ondergrond
Hout

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Koopmans Teakolie

Koopmans Teakolie

Prijs € 9,60
Koopmans Bangkirai Olie

Koopmans Bangkirai Olie

Prijs € 9,60
Koopmans Impra

Koopmans Impra

Prijs € 20,36
Koopmans Impregneer Olie UV

Koopmans Impregneer Olie UV

Prijs € 21,05
chat Reacties (0)